MENU
Back |

Rookie Classic Black Roller skates

EUR 99,95
Rookie skates
Zoom
SkatePro DeLuxe Skate Bag
SkatePro DeLuxe Skate Bag
EUR 24,951 pcs
EUR 17,95
Tempish Laces 230cm
Tempish Laces 230cm
1 pair
EUR 4,95    
Save for later
 pair

Description

The Rookie Classic embodies the 1970s. These black roller skates have a timeless design which channels that classic figure skating look. But they’ve had a bit of a nip and tuck to bring them up to speed with today’s disco divas. High heel. Ideal for fun and small trips. Comes with an Alu. frame for maximum control.

Specifications

Wheel Diameter:
58mm
Plate Material:
Aluminium
Boot type:
Figure Skating
Closure:
Lacing
Bearing precision:
ABEC-7
Wheel width:
32mm
Wheel hardness:
80A
Wheel material:
PU casted
Boot material:
PVC

Reviews

Superbes patins , de très bonne qualité et agréable à porter.
C. Fanny (Petit-Lancy- Genève)
03/04/2017
Rating: 5 of 5!
Fallen zu eng aus. Mindestens eine Nr. größer bestellen. Unbequem für Herren-Füße. Dafür ist das Material Top !
Daniela John (MannheimMannheim)
18/12/2016
Rating: 3 of 5!
Super Roller ! Ma fille les utilise beaucoup elle débute et du premier coup elle commence à patiner ! Livraison retardé car il était écrit " non livré dû à un probleme d'adresse " du coup la livraison à durée 10 jours ( 5 ou 6 jours de plus ). J'ai reçu l'étiquette skate pro cruise ride tout abimé tout froissé et du coup j'était très déçu. Mais les rollers sont PARFAITS !!!
Mpemba L. (Clamart)
06/07/2016
Rating: 5 of 5!
Reply from SkatePro:  Lulu,a svp contactez-nous sur email@skatepro.fr pour pouvoir vous envoyer des nouveaux stickers sans être abîmés ! :-) /Soraya
Wrotki są bardzo dobre jakościowo, solidnie wykonane, wszystko zgodnie z opisem. Otrzymałam je zgodnie z zaplanowanym terminem, kontakt z dostawcą bardzo dobry. Jestem bardzo zadowolona zarówno z zamówionego towaru jak i obsługi. Gorąco polecam.
Agnieszka Kociara (Częstochowa)
26/06/2016
Rating: 5 of 5!
Están genial
Lourdes Alonso Fernandez (errenteria)
25/06/2016
Rating: 5 of 5!
Wrotki dobre dla początkujących, ale niestety bardzo twarde - nie da się w nich np. zrobić przysiadu, ponieważ cholewka się nie zagina. Sznurówki też pozostawiają wiele do życzenia, ja swoje musiałam wymienić. Do tego języki w moich wrotkach są trwale pobrudzone. Na szczęście po zawiązaniu ich nie widać tego. Wrotki są też dosyć ciężkie (po prostu mnie to zdziwiło) ale jeździ się w nich fantastycznie. Kółka mają idealną twardość. Polecam tylko rozkręcić trochę kółka, żeby wrotki lepiej skręcały ;) Mi to bardzo pomogło, na początku nie potrafiłam przjechać slalomu, po (delikatnym!) rozkręceniu było cud miód. Wrotki jak najbardziej dobre dla początkujących, dla osób które chciałyby choćby w przyszłości robić jakieś triki chyba lepsze byłyby takie wykonane z miękkszego materiału. Bardzo polubiłam jazdę na wrotkach i choć nie są idealne polecam Rookie Classic.
W. Zajęcki (Gliwice)
21/06/2016
Rating: 4 of 5!
Alles super... Schnelle Lieferung ... Tolle Rollschuhe... Vielen Dank
Gabriele Calvano (Düsseldorf)
15/06/2016
Rating: 5 of 5!
Los patines van geniales. Excelente relación calidad precio. La bota és de la talla de zapatos que uso habitualmente. El procedimiento y plazo de entrega de acuerdo a lo estipulado. Excelente Todo!!! Recomendable 100%
CELESTE D. (Tremp)
15/06/2016
Rating: 5 of 5!
Los patines los compré para un amigo. En general está muy contento, solo dice que las ruedas están un poco desequilibradas y al patinar se les abre los patines hacia fuera. Pero lo arregló él. Él tiene 48 de pie y le pedí un 47 de patines y le están algo grandes pero nada incómodo, patina bien con ellos. Pero me sorprende que la talla le esté grande, menos mal que no había un 48 porque ese sí que tendría que haberlo cambiado.
Marta F. S. (Almeria)
07/06/2016
Rating: 4 of 5!
Reply from SkatePro:  Genial que con la 47 le fue bien :-) Si en un futuro sigue teniendo problemas con las ruedas, que no dude en contactarnos para poder ver qué podemos hacer. Un saludo /Soraya
Zgodnie z opisem. Super wrotki.
Janina M. (Gdynia)
11/05/2016
Rating: 5 of 5!
Wrotki są fantastyczne wręcz doskonałe a sama dostawa jak dla mnie to mistrzostwo świata z Danii 3 dni :)
Leszek C. (Kielce)
06/05/2016
Rating: 5 of 5!
Klasse Ware vielen Dank
Jürgen Ponath (Hamburg Bahrenfeld)
27/04/2016
Rating: 5 of 5!
Wrotki są stylowe,pięknie prezentują sie podczas jazdy.przesylka szybka.kontakt ze sklepem b.dobry
Edyta Kańka (Szczecin)
21/04/2016
Rating: 5 of 5!
Me Van geniales, y m encantan
Sara romeral Martín (San Fernando de henares)
08/03/2016
Rating: 5 of 5!
Très satisfaite de mes rollers!!!
leslie doyhamboure (Nice)
25/02/2016
Rating: 5 of 5!
passen goed en goede kwaliteit
ronald stallenberg (Eindhoven)
29/07/2015
Rating: 5 of 5!
Top Ware und sehr schnell geliefert.
Bianca Porath (Gülzow)
21/06/2015
Rating: 5 of 5!
Ja daar wil wel iets over zeggen; ik heb ze wel ontvangen en ik vond ze ook wel leuk, maar ik ben er wel mee gevallen en heb een GEBROKEN ELLEBOOG!! Ik wou ze aan m,n moeder laten zien en via een heuveltje ben ik achterover gevallen en met m,n platte hand de klap opgevangen en daar door heb Ik-Marc- nou een gebroken ELLEBOOG! Veder zitten ze wel heel goed en ik ben van plan om met die Rolschaatsen naar de Heide te gaan, daar is plaats genoeg!
Marc Timmermans (Venlo)
15/04/2015
Rating: 4 of 5!
Reply from SkatePro:  Wat naar, Marc! Hopelijk gaat het ondertussen wat beter met je elleboog! Met rolschaatsen heb je inderdaad wat eerder de neiging om achterover te vallen, in tegenstelling tot inline skates. Daarom is het aan te raden om altijd de juiste bescherming te dragen, een ongeluk zit in een klein hoekje. Succes met het herstel en hopelijk kun je snel weer genieten van de rolschaatsen.

/Laura
Super kwaliteit! Back in time, lekker retro!
Sophie D. M. (brugge)
10/04/2015
Rating: 5 of 5!
Fantastyczne wrotki i bardzo szybka wysylka! Już nie mogę się doczekać nauki na tych cudenkach ;) polecam!
Marta Gronikowska (Września)
28/02/2015
Rating: 5 of 5!
Bra prisvärda rullskridskor för nybörjare.
Sara Bengtsson (Kävlinge)
10/02/2015
Rating: 5 of 5!
Hele mooie rolschaatsen! Ze skaten wel een beetje anders vergeleken met skeelers maar daar wen je snel aan. Ik ben er heel blij mee!
Lisa V. (Amsterdam)
12/11/2014
Rating: 5 of 5!
Bardzo fajne wrotki, wybrane jako prezent dzięki miłej i profesjonalnej obsłudze. Okazały się bardzo trafnym prezentem, który dał dużo radości. Bardzo szybka wysyłka, bardzo dobry kontakt mailowy, polecam :)
Aldona Szafrańska (Poznań)
13/09/2014
Rating: 5 of 5!
Wrotki są bardzo ładne, lecz niestety ze względu na sposób jaki podchodzą do reklamacji, jestem zmuszony dac najgorsza opinie, kupiłem wrotki dziewczynie, niestety, przed wysłaniem, firma nie sprawdzi czy nadają się do jazdy, no właśnie, bo jeżdżą krzywo. Napisałem z prośba o wysłanie części dobrej, którą by tą sprawę załatwiła. Niestety, wymagają zdjęć, procesy, musiałem dac do naprawy i zapłacić.
Klaudia P. (Herby)
25/08/2014
Rating: 1 of 5!
Reply from SkatePro:  Dzięki za komentarz, przykro nam, że nie jesteś zadowolony z naszej usługi. Odpisaliśmy na Twojego maila w ciągu 24h, żeby zaoszczędzić czasu ze zwrotem i reklamacją, zaproponowaliśmy wysłanie zdjęcia, które przedstawia uszkodzoną część (Twój opis niestety nie wyjaśniał w czym leży problem). W SkatePro uznajemy reklamację na podstawie zdjęcia, co wydaje nam się szybkim i prostym rozwiązaniem. Niestety ani nie wysłałeś nam zdjęcia, ani nie odebrałeś telefonu, ani nie odpowiedziałeś na maila, w którym wyraźnie napisałem, że jesteśmy gotowi naprawić daną cześć lub wymienić produkt.

Niestety nie jesteśmy w stanie fizycznie sprawdzić i dotknąć kilkuset par rolek w kilkunastu rozmiarach, które mamy w naszym sklepie, widocznie musiała przytrafić się jakaś pomyłka po stronie producenta.

Bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji, przy następnych zakupach powołaj się na nią a my zaoferujemy Ci coś ekstra :)

Paweł
Top rolschaatsen! Passen perfect, qua schoenmaat heb ik maat 40 dus heb ik maat 40,5 genomen. Rolschaatsen is net als op de foto chique uitstraling, veel complimenten gehad!
M. Smits (Zaandam)
01/07/2014
Rating: 5 of 5!