MENU
×
Back |

Rio Roller Script Teal Roller Skates

EUR 94,95
Rio Roller
Zoom
Please select shoe size 
SkatePro DeLuxe Skate Bag
SkatePro DeLuxe Skate Bag (41-48)
EUR 24,951 pcs
EUR 17,95
SkatePro Powerbank
SkatePro Powerbank (Black)
1 pcs
EUR 9,95
SkatePro Skate Tool
SkatePro Skate Tool (Black)
EUR 7,951 pcs
EUR 4,95
 
1

Qty.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10+

Qty.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10+

Qty.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10+

Qty.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10+

Qty.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10+

Qty.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10+

Qty.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10+
pair
  Save for later

Description

Fashion and retro roller skates in pastel shades. The Rio Roller Script skates in teal colours are vegan friendly with pvc leather construction.

It has enhanced heel support insoles, fast bearings and PU cast stoppers with allen key bolt fixing.

Up to size 5 the max rider weight is 132 lbs
From size 6 the max rider weight is 220.5 lbs

Model specifications

ModelMax rider weight
35.560kg
3760kg
3860kg
39.5100kg
40.5100kg
42100kg
43100kg

Specifications

Wheel Diameter:
58mm
Boot type:
Figure Skating
Closure:
Lacing
Bearing precision:
ABEC-7
Wheel hardness:
82A
Wheel material:
PU casted
Boot material:
PVC
Brake:
Yes
Recommended for:
Indoor skating, Outdoor skating, Artistic skating

Reviews

In reality looks really good
Krzysztof Krzanowski (Jersey City)
26/03/2018
Rating: 5 of 5!
Awesome! Just as expected.
Zila Santana (Miami)
08/03/2018
Rating: 5 of 5!
Skates weeks don’t glide easily. Skates are a whole size too big and if I want to return them I have to pay to ship them back to Denmark! Which would be the cost of another pair of skates. So I’m stuck with skates that are too big and don’t glide smoothly. Please give a better description of skate sizes!
Delfia Alvial (Torrance)
05/03/2018
Rating: 2 of 5!
Reply from SkatePro:  Hi Delfia,
I have sent you an email to look into this case for you. Currently waiting for your reply :) /Justin
My daughter(she is 11) found these on the Internet and fell in love with them. We got them for her for Christmas and she never wants to take them off. Very pleased with this product, they are made well and are great on all surfaces. We have wood floors and she skates through the house, we have been to the rink and even skated to the park. Great product!
D. Wilkerson (Katy)
09/01/2018
Rating: 5 of 5!
My daughter absolutely loves these skates. If she’s not at the rink, she’s got them on in the house everyday! Lol
Courtney Lane (McKinney)
25/10/2017
Rating: 5 of 5!
Hurtig levering og flot vare
Stine weidemann abildgaard (Næstved)
20/06/2018
Rating: 5 of 5!
Hurtig levering, rimelig pris og et ordentligt produkt. Handler gerne her igen.
Lars Houkjær
14/06/2018
Rating: 5 of 5!
Svært fornøyd med rulleskøytene. Fantastisk å se på samt rulle på. Høy kvalitet.
Ann Nicole Nilsen (Heimdal)
28/05/2018
Rating: 5 of 5!
Super dziękuje
katarzyna augustyniak (brwinów)
22/05/2018
Rating: 5 of 5!
Wysyłka super, sprawna, wrotki piękne i wygodne niezwykle się prezentują
Anna Kość (Płock)
22/05/2018
Rating: 5 of 5!
God service også med at bytte varen gig fix
Anders Kraft (Storvorde)
16/05/2018
Rating: 5 of 5!
Wrotki spisują się świetnie. Na początku but był bardzo sztywny ale już dzień później jeździło się wspaniale. Łożyska ABEC 7 umożliwiają szybką jazdę co ja bardzo lubię. Przesyłka ekspresowa, kolor i wykonanie wrotek prześliczne. Naprawdę proszę się nie zastanawiać - wrotki idealne!
Mads Jessen
28/04/2018
Rating: 5 of 5!
Mein absolut favorit! Die Schuhe sind sehr bequem. Sehr gute Qualität! Ich bin einfach verliebt! (Die Grössentabelle fand ich übrigens nicht gut. Ich trage deutsche Schuhgrösse 39-40, trotzdem musste ich die Grösse 42 bestellen.)
Katalin K. (Rheine)
01/04/2018
Rating: 5 of 5!
wrotki super,solidne i piękne,córka marzyła o miętowych:),sklep polecam szybka i profesjonalna obsługa,bardzo dobry kontakt
Wojciech Kurek (Nowa Wieś)
29/03/2018
Rating: 5 of 5!
Sehr schöne und vorallem sehr gut funktionierende Rollschuhe! Service auch Super!
Andreas Ramoser (Gries am Brenner)
01/03/2018
Rating: 5 of 5!
Très bon produit. Super roller. Je recommande vivement car c'est vraiment de la qualité incomparable à ce que l'on trouve dans le commerce. J'en suis ravie. Rapport qualité prix génial.
Bellaiche cristina (Massy)
19/02/2018
Rating: 5 of 5!
Wrotki są rewelacyjne. Prezent trafiony i zgodny z zamówieniem. Polecam
Jola Skowronek (Tarnów Opolski)
07/02/2018
Rating: 5 of 5!
Wszystko zgodne z zamówieniem
Tomasz Wawrzyniak (Wrocław)
21/01/2018
Rating: 5 of 5!
To jest To! Wrotki piękne i dobrej jakości. Transakcja przebiegła wzorowo.
Weronika Mijalska (Lniska, gmina Żukowo)
18/01/2018
Rating: 5 of 5!
Top, petit bémol sur la couleur qui avec des projections d'eau déteint que les lacets
Bondaz Didier (berre les alpes)
16/01/2018
Rating: 5 of 5!
Die Rollschuhe sind prinzipiell gut. Über die schmutzigen Innensohlen waren wie sehr enttäuscht. Diese waren mit mit wirklich braunen Fußabdrücken beschmutzt! Wir waren kurz davor die Rollschuhe zurück zu schicken.
Esther Moick (Fischingen)
15/01/2018
Rating: 2 of 5!
Reply from SkatePro:  Hallo Esther Moick,

es tut mir leid, dass du mit deinem Produkt nicht ganz zufrieden bist. Da SkatePro hauptsächlich ein Onlineshop ist, können die meisten unserer Kunden leider nicht persönlich zu uns ins Geschäft kommen, um unsere Produkte anzuprobieren. Aus diesem Grund hat jeder unserer Kunden die Möglichkeit die bestellten Produkte zu Hause auszuprobieren und genauso einfach wieder zu retournieren, sollten sie nicht passen. Ich gehe davon aus, dass einer unserer Kunden deine Rio Roller anprobiert hat und sie dann wieder retourniert hat. Wir überprüfen alle retournierten Produkte auf Gebrauchsspuren und registrieren jeden Makel. In deinem Fall waren wir scheinbar nicht gründlich genug. Wenn du nach wie vor der Auffassung bist, dass die Innensohlen verbraucht wirken, dann melde dich bitte bei uns und wir werden dir weiterhelfen.

Mit freundlichen Grüßen,
Jelte
Muy buena calidad, este modelo talla grande, mi hija lleva la talla 41 y la 40,5 la vine perfecta. Gracias Javier, por tu asesoria.
Priscilla González (Barcelona)
15/01/2018
Rating: 5 of 5!
Reply from SkatePro:  Son buenos patines. Seguro que su hija los disfrutará. :)
Un saludo Priscilla. // Javier
Très bon produit, très bonne qualité jolie design
Taupin Emilie (Jouy)
10/01/2018
Rating: 5 of 5!
Rewelacja,córka pod wrażeniem :)
Agnieszka Pilarska (Jabłonna)
10/01/2018
Rating: 5 of 5!
Padrísima! Excelente calidad y el tiempo en que llegaron... rapidísimo!
Luis Fernando Zúñiga Cerrillos (San Luis Potosí)
10/01/2018
Rating: 5 of 5!
Perfekcyjne
Edyta G. (Konin)
09/01/2018
Rating: 5 of 5!
Très satisfait du produit et du service skatepro
Julie Tasque (Tarbes)
09/01/2018
Rating: 5 of 5!
Schnelle Lieferung, wunderschöne Rollschuhe von der Qualität, Ausführung u. Optik. Top!!
G. Thimm (Wien, Alsergrund)
05/01/2018
Rating: 5 of 5!
Dottern är mycket nöjd med sina nya rullskridskor. SkatePro var snabb i leverans och enkelt att byta storlek på hjälmen.
michaela d. (oskarström)
28/12/2017
Rating: 5 of 5!
Goede en snelle levering. Tweede keer dat we hier iets besteld hebben. Rollerskates zijn helemaal top! Goede pasvorm en heel degelijk
Maritska aarts ('s-Hertogenbosch)
28/12/2017
Rating: 5 of 5!
Dottern är super nöjd
Milanka Andric (Gislaved)
28/12/2017
Rating: 5 of 5!
Fijne pasvorm en hele goede kwaliteit. Ben er echt heel blij mee. Snel bezorgd en kwam in goede staat aan. Nog geen enkele problemen mee gehad. Ik zou het product zeker aanraden!
Cheyenne H. (Aalsmeer)
28/12/2017
Rating: 5 of 5!
Super Discoroller! Meine Tochter hat sie zum 13. Geburtstag bekommen und findet sie super! Gute Qualität, super Rollen!
Nicola H. (Ostbevern)
10/10/2017
Rating: 5 of 5!
Super! Zeker aan te raden!
Rani Proost (Merksem)
04/09/2017
Rating: 5 of 5!
super goede service en hele fijne rolschaatsen
Wendy Bemmelmans (Roermond)
04/09/2017
Rating: 5 of 5!
Bon produit Ma fille est ravie! De la commande a la livraison....tout bien avec skatePro
CHEVILLOT GUILLAUME (Sallanches)
28/08/2017
Rating: 5 of 5!
Dostawa bardzo szybka (w 4 dni z Danii), a wrotki okazały się nawet ładniejsze niż na zdjęciach :) Porządnie zapakowane + nalepka na kask gratis - super! Gorąco polecam!
Marianna P. (Poznań)
28/08/2017
Rating: 5 of 5!
De är superfina, precis som på bilden! Jag älskar dem verkligen och jag rekommenderar dem starkt. De rullar jättebra och är lätta att åka på. Snabb och smidig leverans! ❤️
Felicia B. (Gråbo)
07/08/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są rewelacyjne, córka jest zachwycona.
ANNA BATOR (Dębica)
27/07/2017
Rating: 5 of 5!
Ja i moja córka bardzo cieszymy się z zakupu tych właśnie rolek zarówno z wyglądu jak i jakości. Dziecko marzyło właśnie o RIO Roller ,bo takie ma bohaterka Luna i liczyło się tylko to. Ja jako matka patrzyłam na jakość wykonania i to żeby były bezpieczne Cena odstraszala ale wiem z doświadczenia ,że za jakość wykonania i bezpieczeństwo się słono placi A mój Aniołek jego bezpieczeństwo i szczęście jest dla mnie najważniejsze Pozdrawiam Zadowolona klientka
Luiza Szczęch (Dobre Miasto)
25/07/2017
Rating: 5 of 5!
Piękne i solidnie wykonane. Córka zachwycona.
Agnieszka Ż. (Niedrzwica Duża)
19/07/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki na żywo prezentują się wspaniale. Bardzo dobra jakość wykonania. Polecam!
Paweł Kot (Iwanowice Duże)
17/07/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są super.Córka przeszczęśliwa. Transakcja satysfakcjonująca.Polecam serdecznie.
Katarzyna B. (Sosnowiec)
13/07/2017
Rating: 5 of 5!
Passt alles meine Tochter ist sehr zufrieden
Marija Gavran (Villach)
12/07/2017
Rating: 5 of 5!
Passen größengerecht. Schöner Rollschuh mit gutem sitz und wendigem fahrgefül.
Silke G. (St. Pölten)
11/07/2017
Rating: 5 of 5!
Dziecko bardzo zadowolone z wrotek :-) a ja jako rodzic zadowolona z obsługi POLECAM:-)
BEATA MAGDZIAK (Ostrów Wielkopolski)
10/07/2017
Rating: 5 of 5!
Die Grösse passt super, identisch mit der Schuhgrösse
D'Eramo Luana (Bettlach)
10/07/2017
Rating: 5 of 5!
Wporzo jest ok.
Lena Szabat (Biłgoraj)
05/07/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są bardzo dobrej jakości. Pięknie prezentują się na nogach. Córka jest zadowolona!
Magdalena Dziąba (Łęczyce)
04/07/2017
Rating: 5 of 5!
Excelentes patines, calidad del producto muy satisfecha
Jakeline Diaz Estrada (Guadalupe)
28/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są super! Moja córka jest mega zadowolona :)
Małgorzata Merder (Trzebnica)
28/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są piękne, w rzeczywistości wyglądają nawet lepiej niż na zdjęciu. Córka bardzo zadowolona:-)
Anita S. (Warszawa)
27/06/2017
Rating: 5 of 5!
SUPER
EWA OCHAP (Warszawa)
24/06/2017
Rating: 5 of 5!
Bardzo ładne, porządnie wykonane, miękkie koła. Córka zadowolona, polecam.
Małgorzata S. (Słupno)
22/06/2017
Rating: 5 of 5!
Super wrotki dziecko jest zadowolone
AGNIESZKA KŁOSOWSKA (Grójec)
22/06/2017
Rating: 5 of 5!
Die Qualität ist sehr gut und passte meiner Tochter auf Anhieb .
Christian R. (St. Georgen i. A.)
21/06/2017
Rating: 5 of 5!
Towar zgodny z opisem, dobrej jakości,polecam
Emilia Chojcan (Brzoza)
20/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki ładne, wygodne, dobrze się w nich jeździ. Córka zadowolona.
Grażyna B. (Warszawa)
17/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są śliczne, ładniejsze niż na zdjęciu. Córka jest zachwycona, gorąco polecam :) !!!
DOROTA S. (Płock)
16/06/2017
Rating: 5 of 5!
Mega fede side by side rulleskøjter :-)
Amalie Nielsen (Odense SØ)
15/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wspaniałe wrotki,sprawiają wiele radości!!!
Maria Janowska - Werner (Rybnik)
13/06/2017
Rating: 5 of 5!
L'article est exactement comme sur la photo, très bon produit
d'Azémar Clémentine (Lille)
13/06/2017
Rating: 5 of 5!
"Petarda,super prezent tato" - Martyna 9 lat klientka sklepu Skate Pro
Grzegorz M. (Wrocław)
12/06/2017
Rating: 5 of 5!
Muy contento con el servicio.
Armando A. (Mérida, Yucatan.)
01/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki prześliczne. Dziecko zadowolone!
Ewa W. (Stargard Szczeciński)
31/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki miękkie w środku, bardzo przyjemnie się na nich jeździ :) Przetworzenie zamówienia i dostawa bardzo szybka :) Polecam całym sercem :)
Izabella D. (Błonie)
30/05/2017
Rating: 5 of 5!
Jätte fina. Är supernöjd! Snabb o smidig leverans.
Karin Karlsson (Gränna)
29/05/2017
Rating: 4 of 5!
Przesyłka dotarła bez problemu,A wrotki.....No cóż córka jest w nich zakochana,polecam jak najbardziej.
Małgorzata Stasiak (Szczecin)
25/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki bardzo solidnie wykonane, identyczne jak na zdjęciu, a przesyłka bardzo sprawna i bezproblemowa. Szczerze polecam!
Edyta Szydłowska (Tarłów)
25/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki przepiękne, bardzo dobrze się w nich jeździ. Polecam !
Michał Grochala (Bydgoszcz)
25/05/2017
Rating: 5 of 5!
Les rollers sont magnifiques, encore plus beaux que sur la photo. Très agréables à utiliser à l’intérieur comme à l’extérieur. La livraison rapide et dans les délais annoncés. Merci beaucoup!
Mariya Orhanovic (Neuchâtel)
24/05/2017
Rating: 5 of 5!
Fine rulleskøyter som er gode og gå med. Tåler ikke så mye, så kan tenkes at de er ment for innebruk. Et velt og foret inni gikk i stykker.
Martha Øverli (Jevnaker)
22/05/2017
Rating: 3 of 5!
Wrotki cudowne :-) piękne kolory i wykonanie solidne
Bartosz Morawski (Rogalinek)
18/05/2017
Rating: 5 of 5!
Produkt bardzo dobry. Sprawna dostawa. Polecam wszystkim.
Elżbieta Z. (Koronowo)
16/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wszystko ok.
Eris Partner Caropol Łódż (Łódź)
16/05/2017
Rating: 5 of 5!
super wrotki,ekstra jakość i wygląd
Kamila Markiewicz (Bezrzecze)
15/05/2017
Rating: 5 of 5!
Pålitlig. Snabb leverans.
Shahrokh Mraz (Uppsala)
15/05/2017
Rating: 5 of 5!