MENU
Back |

Rio Roller Artistic Quad skates Black

EUR 89,95
Rio Roller
Zoom
Please select colour + shoe size 
SkatePro DeLuxe Skate Bag
SkatePro DeLuxe Skate Bag
EUR 24,951 pcs
EUR 17,95
Tempish Laces 230cm
Tempish Laces 230cm
1 pair
EUR 4,95    
Save for later
 pair

Description

Semi-soft retro roller skates with added lateral support and improved foot bed (sole). These figure skate looking quads with a vegan friendly pvc leather construction are great skates for beginners.

We recommend that you choose these roller skates in the same size as your normal shoe size.

Model specifications

ModelMax rider weight
35.560kg
3760kg
3860kg
39.5100kg
40.5100kg
42100kg
43100kg
44.5100kg

Specifications

Wheel Diameter:
54mm
Plate Material:
Plastic
Boot type:
Figure Skating
Liner features:
Built-in
Closure:
Lacing
Bearing precision:
ABEC-7
Wheel width:
32mm
Hub width:
20.6mm
Axle length:
32.3mm
Wheel hardness:
82A
Wheel material:
PU casted
Boot material:
PVC
Cuff:
High lateral support
Brake:
Yes
Recommended for:
Artistic skating

Reviews

Geniales, la talla perfecta. Los recomendaría sin dudarlo
E. Martín (Castellón)
11/09/2017
Rating: 5 of 5!
Molto soddisfatta azienda serissima...Pattini ottimi! Arrivati puntualissimi!! Acquisterò sicuramente altri prodotti da voi!
Barbara Farcomeni (Guidonia Montecelio)
06/09/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki super, bardzo dobrze wykonane. Jestem bardzo z nich zadowolona i również bardzo szybko paczka została przysłana. Mój tata zamówił mi je w niedziele przyszły we wtorek po południu.
Klaudia Radziak
11/07/2017
Rating: 5 of 5!
Produkt zgodny z opisem ,bardzo profesjonalny .Córka bardzo zadowolona.Trochę długo szła paczka ale warto bylo czekać
Pisarsk Barbara APTEKA (Wałbrzych)
03/07/2017
Rating: 5 of 5!
Wszystko w jak najlepszym porządku. Córka mega zadowolona z otrzymanych wrotek
Sławomir K. (Jędrzejów)
22/06/2017
Rating: 5 of 5!
Zakupiony produkt jest bardzo dobrej jakości. Przesyłka przyszła w terminie. Kontaktowałam się ze sklepem otrzymałam rzeyelną informacje na temat przesyłki. Jestem bardzo zadowolona z zakupu i współpracy ze sklepem.
Daria Burcon (Zwierzyniec)
21/06/2017
Rating: 4 of 5!
très satisfaite livraison rapide
ROHEL YVONNE (MEUCON)
14/06/2017
Rating: 4 of 5!
Piękne, wygodne. Polecam :)
Urszula Bednarz (Sobótka)
14/06/2017
Rating: 5 of 5!
Świetny kontakt na każdym kroku transakcji, byłam informowana na bieżąco o każdym etapie. Wrotki wykonane bardzo solidnie, rozmiarówka - faktycznie jak zwykłych butów. Gorąco polecam bo firma bardzo rzetelna! Pozdrawiam :)
Monika S. (Rzeszów)
14/06/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki przyjechały w ciągu 3 dni, bez żadnych problemów, są super, dobrze wykonane, rozmiar taki jak przy normalnych butach. Polecam!
Justyna Mróz (Góra Kalwaria)
12/06/2017
Rating: 5 of 5!
Jestem bardzo zadowolona z wrotek ja i ich szybkiej dostawy. Jazda na nich to sama przyjemność. Polecam.
Ewa G. (Tłuszcz)
12/06/2017
Rating: 5 of 5!
W 100% P O L E C A M Szybko, sprawnie, bezproblemowo wysyłane i dostarczane zamówienia.
Andrzej Kroczak (Gorzów Wielkopolski)
07/06/2017
Rating: 5 of 5!
ik en mijn kleine meid zijn heel blij met de Rolschaatsen. uitstekende kwaliteit, snelle levering, prima service. kortom erg tevreden
Angelique vd Bussche (Eindhoven)
29/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki spełniły pokładane w nich oczekiwania, córka zadowolona, a to najważniejsze. Firma rzetelna i godna polecenia.
Monika Matusiak (Deszczno)
23/05/2017
Rating: 5 of 5!
Très bon produit, livraison rapide. Ma fille les adore.
D. melanie (Vitry le francois)
17/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki zostały przysłane nardzo szybko, kontakt z firmą świetny. Same wrotki starannie wykończone, dobre jakościowo, jestem bardzo zadowolona.
Natalia L. (Radomsko)
15/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki są rewelacyjne, córka przeszczęśliwa, śmiga na nich prawie codziennie. Kółka ciche, niebrudzące, ogólnie wrotki super wykonane. POLECAM w 100%
Karolina Borkowska (Łomża)
15/05/2017
Rating: 5 of 5!
genialne, (wysyłka trwa 4dni)
m. Danuta (koszalin)
11/05/2017
Rating: 5 of 5!
Wszystko ok. Polecam.
Adam Zając (Przemyśl)
27/04/2017
Rating: 5 of 5!
Super, polecam
Arkadiusz Kik (Gorzów Wielkopolski)
26/04/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki zgodne z opisem, są super.
Gabriela G. (Kościerzyna)
25/04/2017
Rating: 5 of 5!
Parfait
diakite tene (Le Plessis-Robinson)
20/04/2017
Rating: 5 of 5!
Szybka wysyłka, bardzo polecam
Beata Latała (Kraków)
18/04/2017
Rating: 5 of 5!
porostu ok córka zadowolona
Szymon C. (Bogdaniec)
18/04/2017
Rating: 5 of 5!
Git
Waldemar W. (Warszawa)
05/04/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki po prostu śliczne doszły w ciągu 3 dni córka mega zadowolona.Kontakt mejlowy bardzo dobry ,pani Paulina bardzo miła i pomocna dziewczyna ,udzielała wszystkich odpowiedzi na moje pytania.Wielkie podziękowania dla pani za cierpliwość do mnie.Serdecznie polecam z całego serca wrotki warte zakupu.Pozdrawiam.
Wioletta A. (Tychy)
01/04/2017
Rating: 5 of 5!
Jestem w 100 % zadowolona z zakupów w SkatePro. Wrotki super! Polecam!!!
Monika D. (Łyszkowice)
30/03/2017
Rating: 5 of 5!
Super.polecam
Monika KĘDZIERSKA (Kętrzyn)
29/03/2017
Rating: 5 of 5!
Très contente de mon achat
ANNE PAILLIER (Lyon)
28/03/2017
Rating: 5 of 5!
Pełne zadowolenie moje, a jeszcze większe córki. Sklep warty polecenia. Dziękuję.
Tomasz Hałasa (Biłgoraj)
20/03/2017
Rating: 5 of 5!
W 100% jestem zadowolony z szybkości zrealizowanego zamówienia jak i z samego produktu! Polecam!
Rafał K. (Rzgów)
20/03/2017
Rating: 5 of 5!
Det er virkelig nogle fede Rollers, min datter lokkede mig til at købe til hende. Hun troede ikk at der var de flotte snørebånd med, som var på billedet. Men de var med , og ovenikøbet var der også ét par sorte med. Hun Elsker dem.
Reni Andersen
17/02/2017
Rating: 5 of 5!
Geweldig blij ermee vallen wel klein uit Mt 39 ipv 37 en dat is goed op de groei
Lugters maureen (Tilburg)
15/02/2017
Rating: 5 of 5!
Très bon produit! Expédition rapide, les patins plaisent beaucoup à ma fille qui ne l'aient quitte plus. Parfait merci
Mila VESELINOVIC (Ormesson-sur-Marne)
10/02/2017
Rating: 5 of 5!
Geniales,son una pasada,van de lujo.
E. Lopez (Aguilar De Campoo)
07/02/2017
Rating: 5 of 5!
It's very awesome execellent material quality and reliability on the delays in receiving. thank you so much
Anthony Mounier
06/02/2017
Rating: 5 of 5!
Super Qualität und schnelle Lieferung. Diese Rollschuhe sind mit ihren farbigen Rollen ein richtiger Hingucker.
Doris P. (Utzenstorf)
04/02/2017
Rating: 5 of 5!
Ils sont beaux mais..... Suite à vos conseils nous les avons acheté pour faire des figures artistiques car soi disant les rollers quads achetés en mai 2016 étaient pour la rando et pas les figures !!!!! Je pense pour pousser la conso ! En fait on pensait que de changer les roues suffisait !
Camille Landier (ST GENIS D'HIERSAC)
03/02/2017
Rating: 3 of 5!
Reply from SkatePro:  En regardant de nouveau notre échange d'emails, nous avons eu une question concernant les Rio Roller Varsity. De nouveau, les Varsity ne sont pas fait pour partinage artistique et donc changer les roues n'était pas suffisant, mais cela est possible avec ces Rio Roller que vous avez acheté :-) Cordialement /Soraya
Pas grand chose à dire, un site tres bien des délais de livraison respecter et un produit correspondant à ce que j'ai commandé d une tres bonne qualité. rien de plus a rajouter je le recommande a tous ceux qu ils veulent du sérieux et de la qualité merci
orain olivier (Couëron)
03/02/2017
Rating: 5 of 5!
Très bon produit. Livraison impeccable. Merci pour votre professionnalisme.
ENDERLIN Benoît ou Ludivine (vesoul)
26/01/2017
Rating: 5 of 5!
EXCELLENTE QUALITÉ DU MATÉRIEL ET GRANDE FIABILITÉ SUR LES DÉLAIS DE RÉCEPTION. BRAVO ET MERCI !
DORGUEILH Janine (Mérignac)
19/01/2017
Rating: 5 of 5!
Szybka wysyłka, córka zachwycona!! dziękuję!!POLECAM!!!
Paulina Rębas (Luboń)
16/01/2017
Rating: 5 of 5!
Schnelle Lieferung und qualitativ absolut in Ordnung
Leo Inderhees (Nettetal)
16/01/2017
Rating: 5 of 5!
Rollschuhe top. Service top.
Stefan S. (Sissach)
16/01/2017
Rating: 5 of 5!
Muy contentos con el producto recibido
Lavandería Xahutegi (Estella)
16/01/2017
Rating: 5 of 5!
Parfait. Ma fille est ravie. Très bon produit.
Moran valerie (Ans Alleur)
13/01/2017
Rating: 5 of 5!
Wrotki super, sklep ok, expresowa wysyłka ... Polecam...
Łukasz Parniewicz (Galewice)
12/01/2017
Rating: 5 of 5!
Extrêmement satisfaite de ce produit. Très bonne qualité et belles finitions. Ma fille est ravie. Je recommande ce produit et votre site pour votre professionnalisme (réactivité, rapidité et sérieux). Une belle année à toute votre équipe :)
Valérie F. R. (Fontainebleau)
12/01/2017
Rating: 5 of 5!
Die Rollschuhe sind top und super Service
Jürgen Jenisch (Langweid am Lech)
12/01/2017
Rating: 5 of 5!
Zeer tevreden, onze dochter rolt er zelfs binnenhuis mee door de kamer.....
E. Koolen (Roosendaal)
11/01/2017
Rating: 5 of 5!
J'aime beaucoup les patins, mais quand les lacets sont neufs ils sont durs à serrer pour moi. Mais au fur et à mesure ça va mieux aller. Je les mets toutes les semaines pour faire le patin dans mon club. (Eva, 9 ans)
L. Mikaël (BAUD)
10/01/2017
Rating: 5 of 5!
Diese Rollschuhe hat meine Tochter zu weihnachten bekommen. Und die sind super!!! Hochwertige Ausführung. Danke.
Yvonne Buchin (Stadtlohn)
09/01/2017
Rating: 5 of 5!
Parfait aussi :)
D. HELENE (Signes)
09/01/2017
Rating: 5 of 5!
Ma fille de 10 ans est ravie Elle slalome, tourne, saute et danse
Absin Gilles et Claire (GERSTHEIM)
09/01/2017
Rating: 5 of 5!
Super service, kjapt levert!
Hilde Nesse Leemans (Skogsvåg)
09/01/2017
Rating: 5 of 5!
Lacets difficiles à serrer
Le B. D. (Lorient)
09/01/2017
Rating: 4 of 5!
Reply from SkatePro:  Normalement en les utilisant de plus en plus, cela sera beaucoup plus facile avec le temps de les serrer :-) Cordialement /Soraya
Die Rollschuhe sind super! Alles hat gepasst...
Rita Prescha (Muttenz)
03/01/2017
Rating: 5 of 5!
Ma fille est ravie de ses rollers, super beau, très bonne qualité, taille bien ...
STEPHANE COLICCHIO (SEVRIER)
02/01/2017
Rating: 5 of 5!
Zakupiony towar jest zgodny z opisem, super jakość do ceny, po zakupie błyskawiczna przesyłka.
Andrzej O. (Wałcz)
02/01/2017
Rating: 5 of 5!
Jak najbardziej polecam wszystkim zakupy w tym sklepie. W swojej nazwie umieścili "PRO" teraz wiem dlaczego, po prostu pełen profesjonalizm , a towar pierwsza klasa!
Halina S. (Sanok)
30/12/2016
Rating: 5 of 5!
El producto se recibió muy rapido y la persona que entregó el paquete me llamó por telefono antes de venir. Muy satispecha. Lo recomendaria.
Montserrat OLIVA MERI (Calafell)
30/12/2016
Rating: 5 of 5!
Très beau cadeaux pour ma fille qui les adore. Très bonne qualité, son pied est très bien maintenu.
C. GENEVIÈVE (Nice)
30/12/2016
Rating: 5 of 5!
Produkt godny polecenia ;)
Agnieszka Kulik (Piaseczno)
28/12/2016
Rating: 5 of 5!
Magnífico
Alejandro Cristobal Garcia (Madrid)
27/12/2016
Rating: 5 of 5!
Son unos patines perfectos. Nuestra hija está encantada con ellos.
Laura G. (Renteria)
27/12/2016
Rating: 5 of 5!
Wszystko w najlepszej jakości .Szczerze polecam.
CZESŁAWA REISS (LEWIN KŁODZKI)
24/12/2016
Rating: 5 of 5!
Tres beaux,cadeau de Noël pour ma fille. J'attends avec impatience le 25 décembre pour voir sa tête à l'ouverture du paquet. Et encore une fois merci pour votre rapidité de livraisons et la qualité du produit.
N. Frédéric (Villebret)
26/11/2016
Rating: 5 of 5!
Wtorki rewelacyjne.Dziecko zadowolone.Sklep rewelacja.Szybka obsługa.Polecam to miejsce.
Agnieszka L. (Pruszków)
15/11/2016
Rating: 5 of 5!
ils sont troppppp beaux,de tres bonne qualité,leger agreable envois gratuit et rapide je recommande a 100000%
guyon celine (La Seyne-sur-Mer)
14/11/2016
Rating: 5 of 5!
J'ai reçus mes Rio roller très rapidement et en très bon état. Ils sont merveilleux et ont un très bon roulement. Je les recommande !
V. Thérèse (Liège)
06/11/2016
Rating: 4 of 5!
Wrotki super , na żywo jeszcze fajniejsze niż na zdjęciu o ile to możliwe . Obsługa rewelacyjna sprawnie odpowiadają a przesyłka dotarła expresowo . Obawiałam sie zamawiać bo tyle oszustów wszędzie ale tą stronę polecam naprawdę rewelacyjna
Ewa Niklas (Kartuzy)
03/11/2016
Rating: 5 of 5!
Super happy met mijn nieuwe Rio Roller Artistic Ik vind ze super mooie en ze passen heel goed ook is het direct te zien dat deze van goede kwaliteit zijn. Moet er nog wel aan wennen want dit is de eerste keer dat ik rolschaatst. Groetjes, Kimberley
B. Pascal (Zelzate)
02/11/2016
Rating: 5 of 5!
De rolschaatsen zien er echt heel blits uit. Helaas scheurde het materiaal boven de hak binnen een week. Skate Pro heeft dit heel netjes opgelost. Onze dochter mocht de kapotte rolschaatsen houden en kreeg een waardebon om te besteden aan nieuwe. Kwaliteit van deze rolschaats is dus slecht, maar de service van skate pro super. Complimenten voor de vriendelijkheid van de klantenservice.
Esther Schoenmakers (Beek)
01/11/2016
Rating: 1 of 5!
Reply from SkatePro:  Erg vervelend dat jullie deze ervaring hebben gehad met de rolschaatsen! We zijn blij dat we het naar tevredenheid op hebben kunnen lossen en hopen dat er met veel plezier op de nieuwe rolschaatsen rond gerolt wordt!

/Laura